Палăртнă тĕллевсем пурнăçа кĕреççĕ

"Атăл çинчи МРСК" - "Чăвашэнерго" филиалĕн Елчĕк районĕнчи электричество сечĕн (РЭС) коллективĕ палăртнă тĕллевсене ăнăçлăн пурнăçа кĕртсе пырать. Кашни кунхи ĕçе - района электроэнергипе тивĕçтерессине кирлĕ шайра туса пынипе пĕрлех планпа палăртнă ытти пысăк ĕçсене те вăхăтра, пысăк пахалăхпа туса пыраççĕ. Юлашки вăхăтра пурнăçланă курăмлă ĕçсем - Тĕмер, Тăрмăш тата Хĕрлĕçыр ялĕсенче малтанхи кивĕ пралуксене пĕтĕмпех изоляциленĕ пăралуксемпе улăштарни. Унсăр пуçне, пĕрре ĕçе пуçăннипе усă курса асăннă ялсенче унччен кил-çуртсене вырнаçтарнă электричество счетчикĕсене те çĕнĕ йĕркепе меллĕ вырăна - урама вырнаçтарнă. Малашне çак ĕçе ытти ялсенче те тапхăрăн-тапхăрăн туса пыма палăртнă. Нумаях пулмасть Тỹскел ялĕнче çĕнĕ подстанци вырнаçтарнă, Çуткỹлти тата Тип Тимешри подстанцисене тĕпрен юсанă. РЭС ĕçченĕсем çитес вăхăтрах Елчĕкрен Çĕнĕ Эйпеçне çитекен пысăк вольтлă линие тĕпрен реконструкци тума пикенеççĕ. Сăн ỹкерчĕкре: Сергей Васильев электромонтер тата Владимир Воронов электромонтер-водитель. Хăйсене шанса панă тивĕçе пĕлсе пурнăçлама пултарнипе вĕсем пĕрле ĕçлекенсем хушшинче пысăк хисепре.

24 августа 2011