Çурла уйăхĕн 20-мĕшĕччен

А.ОРЕХОВ, райадминистрацин капиталлă стрительство тата пурăнмалла çурт-йĕрпе ком
Çурт-йĕр çĕклес ĕçре патшалăх пулăшăвĕпе усă курнă е усă курас текен çамрăк çемьесем районта сахал мар. Чăваш Республикин Президенчĕн 2002 çулхи пуш уйăхĕн 6-мĕшĕнчи "Чăваш Республикинчи çамрăк çемьесене патшалăх пулăшăвĕ парассине вăйлатас майсем çинчен" Указĕпе тата 2002 çулхи юпа уйăхĕн 15-мĕшĕнчи Чăваш Республикин Министрсен Кабинечĕн йышăнăвĕпе çирĕплетнĕ "2002-2015 çулсенче çамрăк çемьесене çурт-йĕр ыйтăвĕсене татса парассинче патшалăх енчен пулăшасси" республика программипе килĕшỹллĕн, паяхи кун асăннă программăна 2012 çулта хутшăнас текен çамрăк çемьесенчен заявлени йышăнас тапхăр пырать. Çамрăк çемьесем çак программăна 2011 çулта хутшăнас тесе кăçал çулталăк пуçламăшĕнче заявленисем тăратнăччĕ. Çак программăпа кăçал усă курса ĕлкĕреймен çамрăк çемьесен унпа тепĕр çулта усă курас тесен кăçалхи çурла уйăхĕн 20-мĕшĕччен райадминистрацин капиталлă строительство тата пурăнмалла çурт-йĕрпе коммуналлă хуçалăх пайне пырса тепĕр хут заявлени тăратса ĕлкĕрмелле. Асăннă программăра çĕнĕ улшăнусем пур. Хальхи вăхăтра çамрăк çемьесене черете çурт-йĕр условийĕсене лайăхлатма ыйтса хăйсем пурăнакан ял тăрăхне заявлени тăратнă хыççăн ял тăрăхĕн администрацийĕ заявленисене тишкерсе çемьесен патшалăх пулăшăвĕпе усă курма ирĕк пуррине палăртса йышăну кăларнă датăпа килĕшỹллĕн тăратаççĕ. Заявлени тăратас, ытти документсене хатĕрлес е программăна хутшăнас йĕркесем пирки тĕплĕнрех 2-52-81 номерлĕ телефонпа ыйтса пĕлме пултаратăр.

13 августа 2011