Экзаменсем пуçланчĕç

Районти пĕтĕмĕшле пĕлỹ паракан вăтам шкулсенчен вĕренсе тухакан 251 çамрăк хăйĕн пурнăçĕнче пĕрремĕш хут çирĕп тĕрĕслев витĕр тухать. Хальхи вăхăтра вĕсем патшалăхăн пĕрлехи экзаменĕсене тытаççĕ. Çу уйăхĕн 27-мĕшĕнче 11-мĕш класран вĕренсе тухакансем Канаш хулинчи 5 тата 9-мĕш шкулсенче суйласа илнĕ предметсемпе _ биологипе, информатикăпа тата вырăс литературипе экзаменсем тытнă. Пĕлỹ шайне хакланин кăтартăвĕсем хальлĕхе паллă мар. Çакна ачасем хăйсем анчах мар, вĕсен ашшĕ-амă-шĕ те чăтăмсăррăн кĕтеççĕ. Мĕншĕн тесен яшсемпе хĕрсен малашнехи шăпи экзаменсене мĕнле тытнинчен нумай килет. Çу уйăхĕн 31-мĕшĕнче тĕп предметпа _ вырăс чĕлхипе экзамен пулнă, çĕртме уйăхĕн 7-мĕшĕнче вĕренекенсем математикăна мĕнле пĕлнине тĕрĕслеççĕ. Суйласа илнĕ предметсемпе патшалăхăн пĕрлехи экзаменĕсене тытасси малалла пырать. Ун хыççăн ют чĕлхе, хими, истори, физика, обществознани тата географи предмечĕсемпе экзаменсем тытмалла. Вĕсене пурне те Патăрьелĕнче йĕркелесе ирттерме палăртнă.

02 июня 2010