Асăрханăр – ачасем

Ачасем тĕрлĕ вĕрентÿ учрежденийĕсене, ясли-садсене çÿреççĕ. Шел пулин те, вĕсем çул çинче инкеке лекме пултараççĕ. Çакна статистика та çирĕплетет. Акă, иртнĕ çулталăкра Чăваш Енре ачасем хутшăннипе çул çинче 232 инкек пулнă, вĕсенче 237 çамрăк хур курнă, 15-шĕ çут тĕнчепе сыв пуллашнă. Пирĕн район территорийĕнче автоаварире 1 ача сусăрланнă. Кăçал ку енĕпе лару-тăру лăпкă.

Асăрхарăр пулĕ, автотранспорт йышĕ çулсерен ÿссе пырать. Çавна май, çул çинче хăрушлăх та хăпарать. Ачасене, çамрăксене тимлĕрех пулма хăнăхтарас, профилактика ĕçне лайăхлатас тĕллевпе районта 2007 çулхи раштавăн 25-мĕшĕнчен пуçласа кăçалхи кăрлачăн 10-мĕшĕччен “Асăрханăр – ачасем!” профилактика операцийĕ иртрĕ. Çак тапхăрта, уйрăмах Çĕнĕ çулпа Раштав уявĕсем умĕн, шкулсенче, ясли-садсенче воспитани илекен çамрăксемпе калаçусем ирттернĕ, çул çÿремелли йĕркесемпе паллаштарнă. Çавăн пекех водительсем çул çÿремелли йĕркесене пăхăннине те айккине хăварман – кунта ДПС нарячĕсен ĕç-хĕлне вăйлатнă, çул çинчи паллăсене çĕнетнĕ.

Операци вĕçленчĕ пулин те, малашне те ачасене куçран вĕçертмĕпĕр – вĕсем, çитĕннисем çул çÿремелли йĕркесене пăхăннине асăрхасах тăрăпăр.

19 января 2008