Елчĕк Ен хăнасене тарават

2004 =улхи =.ртмен 24-м.ш.нче пир.н патёмёрта район историне к.рсе юлмалли пулём пулч.? +ак кун Елч.кре Республика кун. иртр.? Т.п хуларан аякра вырна=нё яллё район республикёран: Ра==ейрен: ют =.ршывсенчен килн. хёнасене йышёнч.?
       Елч.к ял. уяв тум. тёхённё? Пур =.рте те таса: тирпейл.? Ял =ыннисем тёрёшса .=лени харама каймар.? Хёнасем районта пысёк улшёнусем пулса иртнине палёрта==.? Ир-ирех =анталёк т.кс.мрех килч. пулин те: кун. лёпкё та т\лек: ёшё тёч.? Кун пекки сайра пулать? Уявён программи пуян пулнёран т.рл. мероприятисем ирхине 9 сехетренех пу=ланч.=? Ырсамай.нчи ипподрома: Елч.кри Т.п лапама: т.п стадиона халёх уйрёмах йышлё пу=тарёнч.?
        Республика кунне савёнё=лё лару-тёрура район администраций.н пу=лёх. Н?П?Миллин у=р.: уяв яч.пе саламлар.? Ун ум.н Т.п лапамра Ра==ей тата Чёваш Республикин Гимн.сем янёрар.=? ЧР Патшалёх Канаш.н Председател. М?А?Михайловский хёй.н сёмах.нче Елч.к ял.н: районти ытти ялсен сён-сёпач. улшённине палёртр.? Кунта Чёваш Республикинчи ялсене газификацилемелли программа чи малтан пурнё=ланать?
       Чёваш Республикин спорт министр. В?М?Краснов: РФ Олимп комитеч.н вице-президенч. В?А?Логинов республика: Елч.к район. хёйсен спортри =ит.н.в.семпе мёна=ланма пултарни =инчен калать? Чёваш Республикинчи п.ррем.ш олимпиец: п.ррем.ш хут пёхёр медаль =.нсе илн. А?Игнатьев Елч.к район.нчен: Ра==ей Федераций.н кё=алхи Олимп вёййисен команди 450 спортсменран тёрать? В.сенчен п.ри _ В?Андреев? Сиднейри Олимп вёййисен пёхёр призер.ш.н ку вёл ви==.м.ш Олимп вёййи шутланть? Хёнасем Т.п лапама пухённё ял =ыннисене Республика кун. яч.пе саламлар.=: тёван тёрёха тата илемл.рех: хётлёрах тума ырё сунч.=?
        +ак кун Елч.к район.нче сумлё хёнасем чылай пулч.=? Ял =ыннисем вара Чёваш Республикин Президентне Н?В?Федорова чётёмсёррён к.тр.=? Вёл чи малтан Аслё Пёла Тимеш.нче чарёнч.? Республика кун. т.лне районта юлашки яла =ут =анталёк газ. =итр.? +апла вара газификаци .=не чи кайран пу=ланё район республикёра чи малтан газ к.ртсе п.терч.? +ут =анталёк газне савёнё=лё лару-тёрура ч.ртме Аслё Пёла Тимеш.н юлашки вёхётра палёрмаллах =.нелсе улшённё: хитреленн. лапамне таврари ялсенчен =ынсем нумай пу=тарённё? Республика ерт\=исене: хёнасене: ял =ыннисене уяв тата яла газ =итн. ятпа район администраций.н пу=лёх. Н?П?Миллин саламлар.?
Ял =ыннисем республика ерт\=ин Н?В?Федоровён сёмахне тимл. итлер.=%
   _ Эп. хам чёваш ял.нче =уралса \сн.? Тёван ялём ку= ум.нчех п.тсе пыма пу=лар.? +акё 90-м.ш =улсен пу=ламёш.чченех тёсёлч.? Шупашкар район.нчи Миснер ял.нче 36 кил-=уртран 8 =е= юлч.: в.сенчен тёваттёш.нче =е= ватёсемчч.? +акён пек йывёр условисенче пысёк .=сем й.ркелесе яма пултартёмёр? Акё паянтан =ут =анталёк газ.пе усё курма пу=лакан Аслё Пёла Тимеш.пе Миснер ял. хал. палламалла мар улшёнч.=? Миснере тёватё =ул каялла =ут =анталёк газ. =итр.% =авёнтанпа ял ура =ине тёма пу=лар.: хал. унта 40 кил? <Сенкер =улём> =итни _ чённипех пысёк революци? Вёл =ынсене: =.ршыва: уйрёмах нумай х.н-асап т\сме тивн. хресчене кирл.? Унён та ыттисем пекех й.ркелл.: тив.=л. условисенче пурёнмалла? Телее: пире: эпир хальл.хе пуянах мар пулин те: =ак палёртнё .=сене: т.ллевсене пурнё=а к.ртме май килет? Елч.к район. газ к.ртес т.л.шпе: т.прен илсен: ик. =ул каялла .=леме пу=лар.? Акё паян районти юлашки ялта газ ч.ртетп.р? Кё=ал вара .=е республикипех в.=лемелле? Вунё =ул каялла =ак ырлёхпа Чёваш Ен.н 5 проценч. =е= усё курнё? Умра _ =.н. т.ллевсем% ялта кадрсене =ир.плетесси: =урт-й.р тёвассине хёвёртлатасси: кашни киле шыв к.ртесси???
        РФ Шутлав палатин Председател. С?В?Степашин: ЧР Патшалёх Канаш.н Председател. М?А?Михайловский республикёра халёх пурнё=не лайёхлатас т.л.шпе пысёк .=сем туса ирттернине палёртр.=?
         Аслё Пёла Тимешре пурёнакансен яч.пе ялти .=пе вёр=ё ветеран.сен канаш.н ерт\=и П?А?Васильев республикёна: района ертсе пыракансене: газ к.ртекенсене ч.ререн тав тур.?
         Часах лапамра =ут =анталёк газ. =унма пу=лар.? Ёна Н?В?Федоров: район администраций.н пу=лёх. Н?П?Миллин: хаклё хёнасем ч.ртр.=?
         +акён хы==ён Н?В?Федоров: Елч.к хёнисем район центрне =ул тытр.=? Иванов урам. тёрёх в.сем Т.п лапама =уран утр.=? Ик. айккипе тёрса тухнё халёх тата Т.п лапамри сцена =ывёхне пу=тарённё =ынсем хаклё хёнасене ёшё кёмёлпа: алё =упса к.тсе илч.=? <Атёл=и =ёл ку=.сем> фестиваль участник.сене: хёнасемпе Елч.к ен =ыннисене Н?В?Федоров: С?В?Степашин: Н?П?Миллин саламлар.=?
          Елч.кре ирттерн. Республика кунне =авён пекех РФ Федераци Пухёв.н Федераци Совеч.н член. Л?Л?Лебедев: РФ =ут =анталёк ресурс.сен министр.н =ум. В?Г?Степанков: Ра==ей Герой.: СССР тава тив.=л. штурман-испытател. Г?Г?Ирейкин: республикёри министрсемпе ведомствёсен пу=лёх.сем хутшёнч.=?

30 июня 2004