Акара авăнни хăнара савăнăç кỹчĕ

Чёвашсен м.н авалтан пыракан йёли-й.ри - <Ака пётти>: <Ака сёри> паян кунчченех упранса-сыхланса юлнё? +урхи уй-хир .=.сене в.=лен. хы==ён уявла==. ёна кашни =ул? Хальхинче Республика кун. пир.н районта иртнине шута илсе ял ху=алёх предприятий.сем ёна шёпах =ак кун ирттерме палёртр.=? Районти 11 ял ху=алёх предприятий. _ <Прогресс>: <Комбайн>: <Заря>: <Труд>: Ленин яч.лл.: <Рассвет>: <Колос>: <Кушкё>: <Марс>: <Свобода>: <Яманчуринский> уява килн. т.рл. халёх =ыннисене ака пёттипе: ака сёрипе сёйлар.=? Манён <Атёл=и =ёл ку=.сем> фестивале хутшённё чукчасемпе: Удмурт Республикинчен: Эстонирен килн. хёнасемпе кала=ма май килч.? Эстонири чёваш культура центр.н ерт\=и хамён п.л.ш.мех _ Елч.кре =уралса \сн. Ираида Захарова чунри савёнё=не пытараймасть?
    _ Елч.к ен _ манён п.ч.к =.ршывём? Чылайранпа Эстонире пурёнатёп пулин те: юратнё Елч.к асёмран каймасть? Паян: пушшех: ч.рем тухса тарасла сикет: савёнать? П.р класра в.ренн. юлташсене: тёван-п.л.шсене курса кала=рём? Кирек ё=та пулсан та эп. Елч.ксемпе мухтанатёп: мёна=ланатёп: _ тет Ираида юлташём савёнё= ку==улне пытараймасёр?
Удмурт Республикинчи <Марджан> юрёпа ташё ансамбльне <Кушкё> ял ху=алёх предприятий. ака пёттипе сёйланё? Ушкён куратор. каласа кётартнё тёрёх в.сем =ак =улсенче хёйсен программипе та=ти хулара: ялта та пулса курнё: Чёваш Енри Республика кунне те кашни =улах хутшёна==.?
   _ Сир.н умёрта юриех курнё=ланса кала=ни мар ку: анчах Елч.кри пек сёпайлё: тараватлё: .=чен: тутлё апат-=им.= хат.рлеме п.лекенсене курман? Тавтапу=: Сире: - тет вёл? <Кушкё> ял ху=алёх предприятий. хёйсене ытла тарават к.тсе илни те хёнасен кёмёлне у=нё пулас? Ху=алёх ерт\=и Николай Бакин палёртнё тёрёх: удмуртсем у=ё кёмёллё =ынсем иккен? П.р ч.лхе тупнё ик. халёх =ыннисем п.р-п.ринпе нумайччен ёшшён пуплесе ака пётти =ин.: чёваш сёрине ас тивн.? Чёваш ч.лхипе удмурт ч.лхинче п.решкел илт.некен: п.решкел п.лтер.шл. сёмахсем нумай пулнине те асрёхар.= в.сем?
       Аякран килн. хёнасем т.р.сех палёрта==.: Елч.к тёрёх.нче пурёнакансен чун хавал. ытларах та пысёк пул.? П.ринчен тепри курса: в.ренсе пынёран та килет =акё: в.сем кирек хёш лару-тёрура килен хёнана тарават к.тсе илме п.лнипе палёрса тёра==.? Чён чёвашла: =урта =ын килсен м.н пуррине п.т.мпех к.рекене кёларса хура==.?
     <Марс> ял ху=алёх предприятий.нче .=лесе пурёнакансен _ Сёръел тутар.сен с.тел. уявра т.рл. .=ме-=имерен йётёнса анас пек: ыттисеннинчен расна пулч.? Уяв валли ятарласа хат.рлекен чи сумлё наци апач.сене п.=ерсе килн. в.сем? Пылак чейне те: чён-чён тутарла: чашкёрса в.ресе ларакан сёмавартан .=терч.=? Аякри Чукотка =.р.нчен килн. делегаци хёйсене =акён пек ырё сунса к.тсе илн.ш.н Сёръелсене ч.ререн тав тур.? <Марс> ял ху=алёх предприятий. <Ака пётти> конкурсра п.ррем.ш вырён =.нсе илнине те хир.=лесе никам п.р сёмах калама пултарайм.? Килти хур.пе: кёвакал.пе: шёрттан.пе: чёваш пыл.пе хёнасене сёйланё <Колос> ял ху=алёх предприятий. икк.м.ш вырён =.нсе илч.? Конкурс =.нтер\=исене хавхалантарассине вара Пёва хулинчи машинёсем тёвакан завод хёй =ине илн.? Спонсор <Марс> ял ху=алёх предприятине косилка: <Колос> ял ху=алёх предприятине дробилка парнелен.? Ви==.м.ш вырёнта Пушкёрт республикинчи хёнасене к.тсе илн. Ленин яч.лл. ху=алёх? В.сем те сумлё парнене тив.=н.?

30 июня 2004