Вăтам ĕмĕре çитсе курар

Елчре Республика кун. иртессине пурте п.ле==.? Анчах =ак уявра т.л.нмелле мероприяти пуласси =инчен никам та шутлама та пултараймасть-ха? Шёмат кун: =.ртмен 19-м.шче: Аслё Таяпа ял. =ывёхче =арпа истори реконструкций.н <Паттёрсен застави _ 2004> фестивал. иртет? +акнашкал фестиваль 2003 =улта Шупашкарта: <Шупашкар-Атёл=и культура т.п хули _ 2003> Программёра пулнё? Кё=ал вара Елч район =ыннисем тата ыттисем те вётам .м.рти вёр=ёсен т.нчине =итсе курма пултара==.?
   Чылайёш. шкулта венн. чухнех хёйсен таврап.л\=.-в.рентекен.сенчен тах=ан авал Аслё Таяпа =ывёх.нче монгол: унтан Ылтён Урта баскак.сем вырна=ни =инчен илтн.? Аслё Таяпа хулаш.: унён пай.сем хал. те сыхланса юлнё: вёл паянхи кун та чёвашсемш.н =е= мар: Ра==ей: тче культурисемш.н палёк пулса тёрать? Хулаш Аслё Таяпа ялчен кёнтёралла вырна=нё: 525х525 метр лаптёк йышёнать? П.ррем хут 1856 =улта Таяпа ял. =ывёх.нче хулаш №X-XIV .м.рсем№ =инчен калани паллё? Ёна 1931 =улта П?Третьяков: 1948 =улта А?П?Смирнов: 1957 =улта Г?А?Федоров-Давыдов: 1992 =улта В?Ф?Каховский т.пчен.?
   Асённё комплексён аялти культура пай. у=ё вырён шутланать: =\лти _ =ир.пленн. хулаш? Кунта пураран тунё чарёнмалли вырён пулнё? Хулаша ик. валпа тата канавпа =ир.плетн.? 1992 =улта =ур=.р енче ви==.м.ш вала тата икк.м.ш канава тупнё?
   Хулаш =ар х\тл.х центр.: вырёнти халёхран хыр=ё пу=таракан баскак резиденций. шутланнё? Хулашён кёнтёр-хел анё= енче: Тайпике юхан шывён сылтём =ыранче =ав тапхёрти масар вырна=нё? Палёка XIV .мпе =ыхёнтара==.?
Монголсем тапёнса киличченех кунта пир йёх-тымарсем - Атёл=и пёлхар.сем пурённё? Анчах вене Батый хан =ар.сем парёнтарнё? Ылтён Урта тапхёрче хулаша п.т.м Атёл=и Пёлхар патшалёх.нчен: Авалхи Ру=рен те хыр=ё килн.? Хусан ханлёх. вёхётче хулаш хёй.н п.лтер.шне кёштах =ухатнё: =апах та Хаяр Иван =ар.сем ханлёха =апса аркатиччен тутарсен Мускав Ру=не тапёнмалли =ар пункч. шутланнё?
   Фестивале Атёл тёрёхчи хуласенчи =арпа истори реконструкций.н клуб.сем хутшёна==.? +арпа истори реконструкций. _ т.рл. историлл. тапхёра костюмсемпе: йёлапа тата =ар искусствипе п.рле =.н.рен й.ркелени? +авёнпа та кётартакан =апё=усем те чёна =ывёх тёра==.: =апё=ура усё куракан х.=сем те чённисем: тим.ррисемех пула==.?
+арпа истори клуб. _ 10-40 =ынран тёракан энтузиаст-волонтерсен ушкён.? В.сен п-п.р полкён историне т.пл.н т.пче==.: ытти клубсемпе п.рле истори =апё=ёв.сене =.нете==. (реконструкциле==.)?
   Ытларах чухне клуб членем _ коллекционерсем: художниксем: писательсем: =ар =ыннисем тата =ар историй.семпе <ч.р.лле> .=леме юратакансем?
+апё=усене =.нетни (реконструкцилени) е <ч.р. истори> _ т.рл. =ар подразделенийен историне т.пчекен тата т.рл. уявра: савёнё=лё мероприятисенче истори =апё=ёв.сен пай.сене кётартса паракан энтузиастсен юхём.? Куракансем: п.т.м.шле илсен: =апё=у варринех леке==.?
   Фестиваль теми=е тапхёрпа иртет% =.ртмен 19-м.шче:12 сехетре: вётам .м.рти чён-чён турнир пу=ланать? Кунта хутшёнакансем хёйсен вёйне тата =аврёнё=улёхне кётарта==.: хёйсен хушшинчен чи вёйлине суйла==.? 15 сехетре фестивале савёнё=лё лару-тёрура у=а==.? Унтан театрализацилен. кётарту пу=ланать? Малтанах =арпа истори клубем хёйсен пултарулёх.пе паллаштара==.: каярах Аслё Таяпа хулаш.н т.рл. тапхёрти пурнё=.нчи сценёсене кётарта==.?

16 июня 2004