Сухаçăсем ăмăртрĕç

+улран-=ул пысёк кётартусем тёваканакан механизаторсем _ <Сатурн> ху=алёхри Владимир Кукурузов: <Комбайн> ху=алёхри Олег Смирнов: <Рассвет> ху=алёхри Виталий Кириллов: <Колос> ху=алёхри Александр Курчин сухаланё анасем хальхинче те =ёмёл пулч.=? В.сем _ районти суха=ёсен ёмёртёв.н =.нтер\=исем? П.ррем.ш вырёна =.нсе илн. Владимир Кукурузов вара =итес кунсенчех республикёра иртекен суха=ёсен тупёшёвне хутшён.? Вёл Елч.к район.нчи =ёкёр =ит.нтерекенсен сумлё ятне =.ре \кермессе шанса тёратпёр?
Сёмах май: Владимир Кукурузов: чённипех: тёрёшуллё =ын? Шанса панё .=е яваплёха туйса: чун-ч.ре хушнё пек пурнё=лама хёнёхнё? Черетл. =ур акире те вёл хёй.н пулёшакан.пе Сергей Никифоровпа 350 эталон-гектар ытла .= пурнё=ланё% 700 гектар лаптёка с\релен.: 250 гектар культиваци тунё: 15 гектар выльёх кёшман. акнё: 10 гектар =.р улми лартнё: <Заря> ху=алёхри ака .=.сене тунё =.рте те пулёшма .лк.рн.? Владимир суха=ёсен ёмёртёвне пу=ласа хутшёнмасть% теми=е хутчен те вёл икк.м.ш: ви==.м.ш вырёнсене =.нсе илн.: хальхинче вара _ п.ррем.ш?
Районти суха=ёсен черетл. ёмёртёв. савёнё=лё лару-тёрура у=ёлч.? Ял ху=алёх управлений.н начальник. Валерий Никитин палёртнё тёрёх: механизаторсенчен ял =ыннин пурнё=. нумай килет? Шёпах в.сен ырми-канми тёрёшулёхне пула: умри йывёрлёхсене пёхмасёр: район уй-хир.нче =улсерен тухё=лё тыр-пул =ит.нтере==.? Черетл. акана та: =анталёк условий.сем япёх: ял ху=алёх техники кив. пулнине уямасёр: агротехника хушнё к.ске вёхётра пурнё=лама май килн.? +аксем п.т.мпех механизаторсен тивлеч.пе пулнё?
Суха=ёсен черетл. районти ёмёртёв. <Рассвет> ху=алёхра иртн. май: вырёнти ерт\=. Валерий Кириллов механизаторсен яч.пе ёшё сёмахсем калар.? Т.п судья: \сен тёрансене х\т.лес ен.пе .=лекен районти агроном Виталий Орехов ёмёртёвён й.ркипе паллаштарнё хы==ён: х.р\ тапхёр пу=ланч.? <Хур=ё утсен> к.рлев. п.р самантлёха таврана шавпа хупласа хунёнах туйёнч.? Тупёшёва пур. 13 механизатор тата в.сен пулёшакан.сем хутшёнч.=? <Комбайн> ху=алёх районта иртекен кашни мероприятие хастар хутшёнать: хальхинче те в.сем харёсах 4 агрегат тёратнё? Республикёри суха=ёсен ёмёртёв.нче иртн. =ул икк.м.ш вырёна тухнё Борис Соловьев: Олег Смирнов: Юрий Еремеев тата Вячеслав Абрамов механизаторсем =ак куна чётёмсёррён к.тр.=: тракторсен шанчёклёхне теп.р хут т.пл.н т.р.слер.=? <Рассвет> ху=алёхран ви=. <хур=ё ут> _ ЧР ял ху=алёх.н тава тив.=л. механизатор. Виталий Кириллов: Валерий Сергеевпа Виталий Чернов: <Прогресс> ху=алёхран Анатолий Шашковпа Валерий Крылов: К?Маркс яч.лл. ху=алёхран Владимир Никоноров: <Знамя> ху=алёхран Иван Иванов агрегач.сем хутшёнч.=? Палёртнё т.ллевсене пурнё=лассиш.н: уйёрса панё лаптёксене агротехника хушнё пек сухаласа хёварассишён пурин те самай тёрёшма тивр.? +апла: ака тёвасси: =ёкёра алла илесси й\=. тар тёкмасёр пулмасть? Комисси механизатор-суха=ёсен .=не тив.=л.: т.р.с хак пач.???

16 июня 2004