Районта тепĕр тĕслĕх библиотеки

Чёваш Республикин Президенч.н Н?В?Федоровён "Чёваш Республикинче ялти т.сл.х библиотекисем й.ркелесси =инчен" Указ.пе кил.ш\лл.н =.ртмен 19-м.ш.нче Курнавёшри ял библиотекин ник.с. =инче пир.н районта икк.м.ш т.сл.х библиотеки у=ёлать? Паянхи куна библиотекёна т.прен юсаса =.нетн.? Юсав=ёсем хальхи =.н. строительство материал.семпе усё курнё?
   "Ял библиотеки _ т.нче тытём." проекта т.пе хурса Чёваш Республикин культура: национально=сен .=.сен: информаци политикин тата архив .=.сен министерстви 120 пин тенк.л.х к.некесем: аудио тата видеокассетёсем: мультимедилл. СД-РОМсем: т.рл. т.сл. кётартакан телевизор: компьютер техники уйёрса панё?
   "Культурёпа чун хавал. кёна =ынна тата обществёна аталанёвён т.р.с =улне кётартма пултара==.??? Культурёсёр пурнё= хёй.н п.лтер.шне =ухатать!" _ тен. Чёваш Республикин Президенч. Н?В?Федоров Паташлёх Канашне янё "Ёс-хакёл вёй.пе тата сывё пурнё= й.ркипе _ ырлёх-телей патне" +ырура? +акна т.пе хурса .=ле==. те .нт. культура аталанёв.н шайне \стерес тесе Курнавёшри ял библиотеки: Культура =урч.: ялти вётам шкул: ял администраций.пе "Нива" ял ху=алёх кооператив.?
   +улсерен ял библиотекинче 600 =ын к.неке-журнал илсе вулать?
   Пушё вёхёт пулсанах ачасем библиотекёна пухёна==.? В.сем валли ятарласа ха=ат-журнал =ырённё? +амрёксем _ пир.н пуласлёх: пир.н пурнё=ён малашлёх.? В.сен чун.сене ыр кёмёллёх: этемл.х вёрлёхне акса хёварасси _ библиотекён т.п тив.=.? Хальхи пётрашуллё тапхёрта =ит.некен ёрёва пушшех йывёр? +авёнпах .нт. преступлени тёвасси \ссе пырать: =амрёксен культурёпа интеллект шай. чакать? Алкоголизмпа наркомани пир.н обществёшён _ пысёк хёрушлёх? "К.неке вулакан: библиотекёна =\рекен ача нихё=ан та йёнёш =улпа каймасть? Й.ркелл.: кёмёл-сипет т.л.ш.нчен =ир.п =ынсем пулса =ит.нес тесен: ёслё к.некепе туслашма п.лмелле": _ тет Раиса Горшкова? +авён пекех ялти =амрёксемпе: тин =е= йёва =авёрнё мёшёрсемпе: ватё кинемейсемпе тачё =ыхёнса .=лет библиотекарь? В.семпе т.рл.рен конкурссем: ваттисен кун.: савёнё=лё ка=сем ирттерет?
   Халёхра =апла каланё% "Сывлёх пулсан _ пуринчен пуян"? ,=ре кёна мар: уявра та малта Курнавёшсем? Р?О?Горшкова ялти х.рарёмсен совеч.н ерт\=и те: Курнавёшри маттур х.рарёмсем районта иртекен культурёпа спорт фестивальне =улсеренех хутшёнса малти вырёна туха==.?
   2003 =ул Чёваш Республикинче +емье =улталёк. пулч.? +авна май Курнавёшра республикёри ЗАГС уйрём.нче .=лекенсен "Ача ят хурасси" конкурс. иртр.? Раиса Онуфриевна ертсе пынипе кётартнё мероприяти вара малти вырёна тухр.?
Библиотекёпа усё куракансене информаципе тив.=тересси библиотекёсен .=.-х.л.нче т.п вырён йышённи каламасёрах паллё? Малашне библиотека халёха право: социаллё пурнё= тата краеведени ен.пе пулёшакан центр пулса тёр.? +акна шута илсе к.неке фонч. те юридика: экономика: политика ыйтёв.семпе усё курмалли литературёпа: право: статистика: социологи т.л.ш.пе в.рен\ пособий.семпе пуянлан.?
   Кашни ял халёх. вырёнти самоуправлени йышённё хушусемпе: район устав.пе: район бюджеч. =инчен калакан информаципе: социаллё-экономика: культура: п.л\ т.л.ш.пе: районён пурнё=.пе тата .=.-х.л.пе =ыхённё м.нпур енсене пырса тивекен материалсемпе ялти библиотекёрах туллин паллашма пултарать? Вулакансен \ссе пыракан ыйтёв.сене васкавлё тата туллин тив.=терес тесе библиотекарь компьютер технологине алла илч.?